Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές των ανατολικών ακτών της Λέσβου, βρίσκεται το χωριό Πύργοι Θερμής, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βορειότερα από την πόλη της Μυτιλήνης. Μπροστά στην πανέμορφη αγκαλιά της νησιωτικής αυτής γης, ένας πανέμορφος κόσμος, γεμάτος με σπάνιες χάρες και εικόνες ιδανικές, ξεπροβάλλει μαζί με το φως του ήλιου, ζωγραφίζοντας με τα πιο φανταχτερά χρώματα τον ουρανό και τα σύννεφα, καθώς καθρεφτίζονται στα καταγάλανα νερά της θάλασσας του Αιγαίου. Αγκαλιάζουν στην απεραντοσύνη τους τούτη τη γη, σαν μια αρμονική συμφωνία που αποκαλύπτει τον παραδεισένιο και αγιασμένο τόπο της Θερμής, γαλήνιο, ήρεμο.
σ.α.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Έκθεση φωτογραφιών

Πύργοι Θερμής ΛΕΣΒΟΣ

Παναγία Τρουλωτή - Πύργοι Θερμής Λέσβου
Παλαιός πύργος - Πύργοι Θερμής Λέσβου...
Ο μύλος στο λιμάνι της Θερμής Λέσβου
Ο πύργος Καραπιπέρη - Πύργοι Θερμής
Ιαματικά Λουτρά - Θερμή Λέσβου 
Ο πύργος του ΄Νιάνια - Πύργοι Θερμής Λέσβου
                                                       Το λιμάνι της Θερμής (αεροφωτογραφία)
Ο πύργος του Νιάνια
                          Παλαιός αλευρόμυλος, μετέπειτα κινηματογράφος και νυν ξενοδοχείο
Γαλάζιο αστέρι 2 
Ξενοδοχείο "Lesvos in"
Η αρχαία Θερμή Λέσβου, πρίν 5000 χρόνια!!!
Ενοικιαζόμενα "Ηλιάτορας"
                                                  Το ξενοδοχείο Σάρλιτζα
Το Σάρλιτζα - Θερμή Λέσβου
                     Ο πύργος Αλαμανέλλη - Πύργοι Θερμής Λέσβου
Αρχαία ευρήματα - Θερμή Λέσβου
                                   Άγιος Θεόδωρος, ο εκ Πύργων Θερμής καταγόμενος (+1784)
Το γρι-γρί της αλεπούς - ΘΕΡΜΗ Λέσβος 1952
Ιερά ασκητήρια ΘΕΡΜΗΣ Λέσβου - Άγιος Φίλιππος
Η τράτα της Αλεπούς ΘΕΡΜΗ ΛΕΣΒΟΥ
                Το Ιερό της Παναγίας Τρουλωτής - Πύργοι Θερμής Λέσβου
Θεοφάνεια - ΘΕΡΜΗ Λέσβου 1948
Ανατολή ηλίου - ΘΕΡΜΗ ΛΕΣΒΟΥ
Ο μύλος - ΘΕΡΜΗ ΛΕΣΒΟΥ
Το λιμάνι - ΘΕΡΜΗ ΛΕΣΒΟΥ
Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ - ΘΕΡΜΗ ΛΕΣΒΟΥ
Ο μύλος - ΘΕΡΜΗ ΛΕΣΒΟΥ
Παραλία ΚΑΝΟΝΙ - Πύργοι Θερμής Λέσβος
Πύργος Παπαγιανίδη - ΠΥΡΓΟΙ ΘΕΡΜΗΣ Λέσβου
Λιθογραφία: Οι Πύργοι Θερμής Λέσβου - 19ος αιώνας

4 σχόλια:

  1. mporeis na mas peis pou akribos brisketai spilia pou exeis thn fotografia pou einai tou agiou filippou (Ιερά ασκητήρια ΘΕΡΜΗΣ Λέσβου
    )thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς απέναντι από το γήπεδο της Θερμής υπάρχει ένας χωματόδρομος που σε απόσταση λιγότερη του ενός χιλιομέτρου διακλαδίζεται.Εμείς ακολουθούμε δεξιά ένα κατηφορικό δρομίσκο που αμέσως γίνεται ανηφορικός. Περίπου ένα χιλιόμετρο μετά τελειώνει και εκεί υπάρχει ένα μονοπάτι αριστερά. Προχωράμε ευθεία 100μ. και βρίσκουμε την πρώτη παλιά πινακιδούλα που δείχνει δεξιά. Ακολουθούμε το μονοπάτι με οδηγό κάποιες ασπρισμένες πέτρες και φθάνουμε σε έναν γκρεμό. Εκεί κατεβαίνουνε αριστερά με προσοχή και στα 20 μέτρα βρίσκεται το στόμιο του σπηλαίου.
    Ποιός είστε;1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας! ειμαστε ένα ζευγάρι που επισκεφτηκαμε το νησί στις 7 αυγούστου και ψάχναμε να βρούμε ακριβώς που μπορούμε να πάμε να προσκηνυσουμε την εικόνα του αγίου φιλιππου, διότι πριν 3 χρόνια είχε συμβει έα μεγάλο θαύμα σε ενα δικό μας πρόσωπο! ρωτούσαμε τους ντόπιους του νησιόυ αλλά κανείς δεν γνώριζε. εμείς αυτο που ξεραμε ήταν οτι η εικόνα του φυλάσσεται σε ενα εκκλησακι Κων/νου και Ελένης. Αυτό το μέρος που μας περιγραφετε έιναι αυτό που νομίζουμε κι εμείς? όπως και να έχει σας ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες και ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε το νησί να μπορέσουμε να πάμε να προσκηνύσουμε. Να είστε καλά, Κλεονίκη- Λεωνίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κοντά στην παραλία Θερμής, υπάρχει αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Φιλίππου, όπως και σε άλλα εξωκλήσια και σπίτια που έχει δωθεί ως ευλογία. Η πρωτότυπη εικόνα που βρέθηκε στο σπήλαιο βρίσκεται στο σπίτι ευσεβούς Χριστιανού στη Θερμή και βγαίνει την παραμονή του Αγίου Φιλίππου, στις 13 Νοεμβρίου, όπου τίθεται σε προσκύνηση στην Παναγία Τρουλωτή στους Πύργους Θερμής και ανήμερα της εορτής την πηγαίνουν στο σπήλαιο του Αγ. Φιλίππου όπου γίνεται Θ. Λειτουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή