Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές των ανατολικών ακτών της Λέσβου, βρίσκεται το χωριό Πύργοι Θερμής, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βορειότερα από την πόλη της Μυτιλήνης. Μπροστά στην πανέμορφη αγκαλιά της νησιωτικής αυτής γης, ένας πανέμορφος κόσμος, γεμάτος με σπάνιες χάρες και εικόνες ιδανικές, ξεπροβάλλει μαζί με το φως του ήλιου, ζωγραφίζοντας με τα πιο φανταχτερά χρώματα τον ουρανό και τα σύννεφα, καθώς καθρεφτίζονται στα καταγάλανα νερά της θάλασσας του Αιγαίου. Αγκαλιάζουν στην απεραντοσύνη τους τούτη τη γη, σαν μια αρμονική συμφωνία που αποκαλύπτει τον παραδεισένιο και αγιασμένο τόπο της Θερμής, γαλήνιο, ήρεμο.
σ.α.

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Φάλαινες στη Θερμή

- Ερασιτέχνες αλιείς που ψάρευαν καλαμάρια το απόγευμα του Σαββάτου ανοιχτά της Θερμής, είδαν ξαφνικά να αναδύονται από τη θάλασσα ανάμεσα από τις βάρκες, τρεις φάλαινες. 
 - «Μαύρισε ξαφνικά η θάλασσα κάτω από τη βάρκα μου», δηλώνει ένας εξ αυτών, ο Πρ. Κορδεράς...
 
- «Στην αρχή αναρωτήθηκα μήπως ήταν αντανάκλαση από κάποιο σύννεφο, ή κάποιο αντικείμενο (νάιλον) που συχνά συναντάμε στ΄ ανοιχτά από διερχόμενα πλοία και τότε είδα ένα τεράστιο ψάρι να περνά ήσυχα. - Διέκρινα άσπρες κηλίδες στο σώμα του και πραγματικά φοβήθηκα, όταν είδα την τεράστια ουρά του». 
 - Τις τρεις φάλαινες, φωτογράφησε με το κινητό του ο Βαγγέλης Λιπιώτης 
 - Ένας άλλος ερασιτέχνης ψαράς, ο Παναγιώτης Καραδημητράκης, που από περιέργεια κινήθηκε ήσυχα προς το μέρος τους, όταν τις πλησίασε καταδύθηκαν ήρεμα και χάθηκαν στα βάθη. 
 - Τα τρία θαλάσσια κήτη είδαν την επόμενη ημέρα στην περιοχή ανάμεσα στα Τοκμάκια και τις Τουρκικές ακτές, ο Κώστας Ταττάς με το Γιώργο Κολοκυθά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου