Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές των ανατολικών ακτών της Λέσβου, βρίσκεται το χωριό Πύργοι Θερμής, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βορειότερα από την πόλη της Μυτιλήνης. Μπροστά στην πανέμορφη αγκαλιά της νησιωτικής αυτής γης, ένας πανέμορφος κόσμος, γεμάτος με σπάνιες χάρες και εικόνες ιδανικές, ξεπροβάλλει μαζί με το φως του ήλιου, ζωγραφίζοντας με τα πιο φανταχτερά χρώματα τον ουρανό και τα σύννεφα, καθώς καθρεφτίζονται στα καταγάλανα νερά της θάλασσας του Αιγαίου. Αγκαλιάζουν στην απεραντοσύνη τους τούτη τη γη, σαν μια αρμονική συμφωνία που αποκαλύπτει τον παραδεισένιο και αγιασμένο τόπο της Θερμής, γαλήνιο, ήρεμο.
σ.α.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Μέταλλο – Γυαλί – Φως

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙΟ - Γιώργος Κατσαρός
Ο Γιώργος Κατσαρός είναι γόνος οικογένειας καταγομένης από τους Πύργους Θερμής της Λέσβου και γεννήθηκε το 1974 στην Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Μυτιλήνη, σε ένα εργαστήριο που ξεκίνησε να υπάρχει πριν 9 χρόνια, κάνοντας ειδικές κατασκευές, διακοσμήσεις μαγαζιών και πολλά άλλα...
Έχοντας σπουδάσει μηχανολόγος, έβλεπε πάντα τους μεταλλικούς όγκους και κάπως αλλιώς, εκτός από αυτό που η χρήση τους πρόσταζε να δούμε. Από τότε λοιπόν άρχισε μια μανία για σκουπιδοτέχνη (trash art), η οποία κρατάει ως σήμερα. Το μήνυμα ότι "τίποτα δεν είναι άχρηστο" έγινε σκοπός ύπαρξης με επιδίωξη την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση άχρηστών υλικών.
Αυτήν την στιγμή διατηρεί το ίδιο αυτό εργαστήριο δουλεύοντας πια εκεί πηλό, γυαλί και μέταλλο. Στον ίδιο χώρο, πειραματίζεται σε διάφορες τεχνικές και τεχνολογίες. Δημιουργεί χυτά αντικείμενα που έχει σχεδιάσει ο ίδιος. Τελευταία δουλεύει το γυαλί μέσω φούρνου σε συνδυασμό με μέταλλο.
Συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, όπως το Trash Art - Μαραθώνιος δημιουργίας και Ανακύκλωσης - Γκάζι Δήμου Αθηναίων (1998-99-2000), σε εκθέσεις του Δήμου Μυτιλήνης, και σε κάθε έκθεση του Πολιτιστικού Σωματείου "Εικαστική Παρέμβαση" όπου και εκτελούσε καθήκοντα Προέδρου για δύο χρόνια. Έχει πραγματοποιήσει επίσης ατομικές εκθέσεις, στη Φωτογραφική Εταιρεία (αίθουσα Μυτιλήνης) και στην Αθήνα στον εκθεσιακό χώρο του περιοδικού "Βαβέλ".
Ο Γιώργος Κατσαρός έχει συνεργαστεί επίσης με το Εθνικό Θέατρο, το Υπουργείο Αιγαίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το περιοδικό "Γαλέρα", σε εικαστικά και πολιτισμικά γεγονότα. Έλαβε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό "Micropolis" στην κατηγορία video animation/Μυθοπλασία.
Ο εκθεσιακός χώρος του Χειροτεχνείου άνοιξε στη Μυτιλήνη, στην Πλ. Κυπρίων Πατριωτών (αρχή οδού Καβέτσου, απέναντι από το πάρκο Αγ. Ειρήνης) με ονομασία "www.katsaros-art.com".
Φιλοξενεί έργα και αντικείμενα προς πώληση (από μικρά δωράκια -κηροπήγια, σταχτοδοχεία, πιατέλες- ως μεγαλύτερα -φωτιστικά, καθρέφτες, μεταλλικές κρεμάστρες, τραπέζια, κ.ά.) όλα φτιαγμένα στο Χειροτεχνείο (Καρά Τεπέ, Μυτιλήνη).
Αν βρίσκεστε στην πόλη, περάστε να του ρίξετε μια ματιά. Η συλλογή, συνεχώς ανανεώνεται.
Σημείωση: οτιδήποτε βρίσκεται στον χώρο, αποτελεί και δείγμα για παραγγελία ίδιου ή παρεμφερούς αντικειμένου.
Για τις ονομαστικές εορτές του μήνα, αλλά και τις γιορτές των Χριστουγέννων μην παραλείψετε να περάσετε από το katsaros-art να δείτε τις νέες αφίξεις σε γυαλί, μέταλλο και φως ή να παραγγείλετε κάτι από το site.
Επίσης, αναζητήστε το katsaros-art.com στο facebook για πιο άμεση ενημέρωση για τις νέες δημιουργίες.
Πηγή: www.katsaros-art.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου