Παραδοσιακές συνταγές της Λέσβου
Υλικά : 1 κιλό μεγάλα κρεμμύδια, ½ κιλό ρύζι, ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ( ψιλοκομμένο ), μια ώριμη τομάτα (τριμμένη ) , 1 φλιτζάνι Λεσβιακό ελαιόλαδο, μια κουταλιά γλυκού κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε σε νερό, ώσπου να μαλακώσουν. Κατόπιν ανοίγουμε τα φύλλα των κρεμμυδιών, με σκοπό να τα γεμίσουμε. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής : σε μια λεκάνη τοποθετούμε τον κιμά, την τομάτα, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το ρύζι ( πλυμένο ) και το αλάτι-πιπέρι και αναμιγνύουμε. Στην συνέχεια γεμίζουμε τα φύλλα κρεμμυδιών με ποσότητα τόση, ώστε να κλείνουν. Τοποθετούμε τους ντολμάδες σε κατσαρόλα κυκλικά, προσθέτουμε Λεσβιακό ελαιόλαδο, τους σκεπάζουμε με βαρύ πιάτο, ώστε να τους πιέζει κατά το βράσιμο για να μην ανοίξουν τα φύλλα και τελικά συμπληρώνουμε με λίγο νερό. Τους βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30-40 λεπτά. Σερβίρονται σε πιατέλα, με λίγη κανέλα κατά προαίρεση.
www.aegeanshop.gr
www.aegeanshop.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου