Παραδοσιακές συνταγές
Υλικά:
• 6 φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις αλεύρι
• 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
• 1 ξύλο κανέλα
• 1 φλιτζάνι τριμμένα για τη γέμιση καρύδια
• ½ φλιτζάνι τριμμένη για πασπάλισμα καρυδόψιχα
• 2 φλιτζάνια μέλι
• 1 κουτάλι μπέϊκιν πάουντερ
• 1 φλιτζανάκι μπράντυ
• 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 2 φλιτζάνια νερό
• Τον χυμό ενός πορτοκαλιού
• 1 κουταλιά κοπανισμένο καννελογαρύφαλλο
Περιγραφή:
Σιρόπι
2 φλυτζάνια μέλι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλα
Κτυπάτε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι για 5 λεπτά της ώρας περίπου.
Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το μπράντυ, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κανελογαρίφαλο και το αλεύρι.
Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή.
Πλάθετε μακρόστενα μικρά κομμάτια, εσωκλείοντας 1 κουταλάκι καρυδόψιχα. (Εάν θέλετε ανακατεύετε το καρύδι για τη γέμιση με μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά κανελογαρίφαλο)
Συνεχίζετε, μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η καρυδόψιχα.
Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνετε τα μελομακάρονα με σειρά.
Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά της ώρας.
Ετοιμάζετε το σιρόπι σύμφωνα με την βασική συνταγή. Βγάζετε τα μελομακάρονα από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα βουτάτε στο σιρόπι για 1 λεπτό και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα.
Η συνταγή αυτή είναι για 30 Κομμάτια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου