Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές των ανατολικών ακτών της Λέσβου, βρίσκεται το χωριό Πύργοι Θερμής, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βορειότερα από την πόλη της Μυτιλήνης. Μπροστά στην πανέμορφη αγκαλιά της νησιωτικής αυτής γης, ένας πανέμορφος κόσμος, γεμάτος με σπάνιες χάρες και εικόνες ιδανικές, ξεπροβάλλει μαζί με το φως του ήλιου, ζωγραφίζοντας με τα πιο φανταχτερά χρώματα τον ουρανό και τα σύννεφα, καθώς καθρεφτίζονται στα καταγάλανα νερά της θάλασσας του Αιγαίου. Αγκαλιάζουν στην απεραντοσύνη τους τούτη τη γη, σαν μια αρμονική συμφωνία που αποκαλύπτει τον παραδεισένιο και αγιασμένο τόπο της Θερμής, γαλήνιο, ήρεμο.
σ.α.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ένα θαύμα των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης μέσα στο τόσα πολλά που δεν έχουν καταγραφεί πουθενά….


Η κ Β ήταν μια χαρά μέχρι που πριν λίγα χρόνια ξαφνικά της εμφανίστηκε ένας πονοκέφαλος που την ανησύχησε πολύ και όντως ήταν κάτι πολύ κακό. 
Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο στον εγκέφαλο μεγάλο όσο ένα πορτοκάλι στον εγκέφαλο.
Είχε μεγάλη όμως πίστη στον Άγιο Ραφαήλ και μόλις το έμαθε πήρε την ευλογημένη απόφαση να αρχίσει παρακλήσεις καθημερινές στους Αγίους Ραφαήλ Νικόλαο και Ειρήνη μέχρι τη μέρα του χειρουργείου της.
Ο γιατρός της στην Αθήνα που ανέλαβε να τη χειρουργήσει ήταν μεγάλο όνομα άλλα πολύ παραδόπιστος…
Έγινε η συμφωνία και κλείστηκε και το ραντεβού για το χειρουργείο.
Η κ Β ξύπνησε στην εντατική του ιδιωτικού νοσοκομείου και άκουσε το νοσηλευτικό προσωπικό να λέει ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την κίνηση στα κάτω Άκρα….δηλαδή παραλυσία.
Μια μεγάλη εγχείρηση στον εγκέφαλο έχει πολλές παρενέργειες και ακούγοντας το εκείνη αμέσως με παράπονο παρακάλεσε τους Αγίους της να επέμβουν για την σωτηρία της…..
Και όντας οι Άγιοι δεν άργησαν να έρθουν…..
Ανοίγει η πόρτα της εντατικής και μπαίνει ένας γιατρός ψηλός που η κ Β αναγνώρισε στο πρόσωπο του τον Άγιο Ραφαήλ και Εκείνος πήγε κοντά της …πολύ κοντά της και την κοίταξε στο πρόσωπο χωρίς να της μιλήσει…τόσο κοντά λέει που θυμάται τις ρυτίδες στο πρόσωπο του .
Εκείνη εκστατική τον κοίταζε με δέος και από τη χαρά της έτρεχαν τα μάτια της δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης, άλλα οι νοσοκόμες που ήταν κοντά της βλέποντας να κλαίει νόμιζαν ότι κάτι κατάλαβε για το πρόβλημα μετά το χειρουργείο και προσπάθησαν να τη παρηγορήσουν άλλα εκείνη δεν τους έδινε σημασία κοιτώντας τον Άγιο και αναρωτιόταν γιατί δεν έβλεπαν και αυτές τον Άγιο και να τον προσκυνήσουν μάλιστα επειδή είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον Αγιο Νικόλαο σκέφτηκε άραγε που να είναι ο Άγιος Νικόλαος και γυρνώντας λίγο το κεφάλι της τον είδε στο πλάι γονατιστό να προσεύχεται….η χαρά της μεγάλωσε αφάνταστα!!!
Σε λίγο οι δυο Άγιοι έφυγαν έτσι αθόρυβα όπως μπήκαν χωρίς να της μιλήσουν αλλά η χαρά και η χάρη την είχε κυριεύσει!!!!
Όταν οι δικοί της πήγαν μετά από μέρες να κανονίσει το λογαριασμό ο καθηγητής που τόσο αγαπούσε τα λεφτά είχε αφήσει εντολή η κ Β να μη πληρώσει τίποτα όσον αφορά εκείνον και το ποσόν δεν ήταν λίγο.
αλλά μόνο το νοσοκομείο. 
Μετά από δυο μήνες που πήγε πάλι στο ιδιωτικό ιατρείο της για επανέλεγχο και πήγε να τον πληρώσει εκείνος δεν δέχτηκε και πάλι απλά πήρε μόνο την εικόνα των Αγίων που του δώρισε λέγοντας της….εσύ που έχεις τόσο μεγάλη σχέση με Εκείνους πες τους και για μένα να εύχονται και για τους ασθενείς μου…..παρεμπιπτόντως ο γιατρός αυτός δεν είχε καμιά σχέση με εκκλησία…και δεν είχε καμιά εικόνα στο χώρο του.
Τα χρόνια έχουν κυλήσει και η κ Β χαίρει άκρας υγείας δοξάζοντας τους Αγίους για τη τόσο πλουσιοπάροχη βοήθεια τους 
Ένα θαύμα μέσα στο τόσα πολλά που δεν έχουν καταγραφεί πουθενά….

Ζει Κύριος ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού!!!

http://ahdoni.blogspot.gr/2012/04/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου