Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές των ανατολικών ακτών της Λέσβου, βρίσκεται το χωριό Πύργοι Θερμής, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βορειότερα από την πόλη της Μυτιλήνης. Μπροστά στην πανέμορφη αγκαλιά της νησιωτικής αυτής γης, ένας πανέμορφος κόσμος, γεμάτος με σπάνιες χάρες και εικόνες ιδανικές, ξεπροβάλλει μαζί με το φως του ήλιου, ζωγραφίζοντας με τα πιο φανταχτερά χρώματα τον ουρανό και τα σύννεφα, καθώς καθρεφτίζονται στα καταγάλανα νερά της θάλασσας του Αιγαίου. Αγκαλιάζουν στην απεραντοσύνη τους τούτη τη γη, σαν μια αρμονική συμφωνία που αποκαλύπτει τον παραδεισένιο και αγιασμένο τόπο της Θερμής, γαλήνιο, ήρεμο.
σ.α.

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Όταν κλαίει η ψυχή σου........


Αν διαβάσης Ψαλτήρι, νιώθεις ανακούφιση, λύτρωση, σιγουριά ότι θα ...
Με αξίωσε ο Θεός να ψελνω στον Ενοριακό Ναό του χωριού μου. Οι φετινές Άγιες ημέρες στιγματίστηκαν από την κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των Ιερών Ακολουθιών.
Είναι συγκινητικό, στενάχωρο, λυπηρό, αποκαρδιωτικό, να συμμετέχεις σε ότι ωραιότερο υπάρχει στη ζωή μας και να είναι άδεια η Εκκλησία, άδεια τα στασίδια, μόνα τους τα εικονοστάσια, χωρίς να μπορεί να τα προσκυνήσει κανείς.
Αισθάνεσαι να κλαίει η ψυχή σου, για την μάνα και τον πατέρα που κλαίνε επειδή δεν επιτρέπεται να προσκυνήσουν τον Νυμφίο Χριστό, τον Εσταυρωμένο Χριστό, τον Αναστάντα Χριστό!
Κλαίει η ψυχή σου για την μάνα και τον πατέρα που δεν μπορούν να ακούσουν τα παιδιά τους που ψέλνουν τους υπέροχους Θείους Ύμνους...
Κλαίει η ψυχή σου για τα παλικάρια που δεν μπορούν να σηκώσουν τον Επιτάφιο, και τις κοπέλες που δεν μπορούν να μοιρολογησουν τον Χριστό, να πανηγυρίσουν την Ανάστασή Του.
Κλαίει η ψυχή σου για τους πιστούς που δεν επιτρέπεται να κάνουν ένα τρισάγιο στους γονείς τους που δεν είναι πια κοντά τους.
Κλαίει η ψυχή σου για τον χαροκαμένο πατέρα και τη μάνα που δεν τους αφήνουν να ανάψουν το καντήλι στο παιδί τους.
Κλαίει η ψυχή σου για τον Ιερέα που βγάζει το Άγιο Ποτήριο της Θείας Μεταλήψεως και δεν υπάρχουν τα παιδάκια και οι Χριστιανοί να κοινωνήσουν για να βάλουν στην ψυχή τους τον Χριστό.
Κλαίει η ψυχή σου για τις καμπάνες που σιωπούν και δεν μπορούν να σημάνουν το κάλεσμα των πιστών στα Άγια Πάθη και στην Αγία Ανάσταση του Χριστού.
Κλαίει η ψυχή σου για την Άνοιξη, το γλυκύ έαρ, την ανθισμένη και λουλουδιασμενη πλάση, που αναζητούν το Πάσχα μετά τον Γολγοθά, το Χριστός Ανέστη, τα υπέροχα έθιμα των Χριστιανών!
Ο Αναστάς Χριστός να σημάνει και την προσωπική μας Ανάσταση, σε μία θεάρεστη ζωή.
Καλή Ανάσταση!!!
σ.α.

1 σχόλιο:

 1. Γεια σας.Για τις αθλ.ομάδες ο καθένας και οι επιλογές του ή οι μη επιλογές.Ωστόσο βλέπω ένα γήπεδο
  που πιστεύω αξίζει ένα μήνυμα.Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα έχει το όνομα της έδρας της Ορθοδοξίας
  Αγιά Σοφιά και θα μοιάζει με την Εκκλ.Αγιά Σοφιά εξωτερικά το γήπεδο έχοντας και στοιχεία
  Αγ.'Ορους.Στο περίβλημα θα υπάρχουνε τα αυτοκρατορικά ''τείχη της Πόλης που δεν πρόκειται να ξαναπέσουνε'' δηλαδή να πάρουμε την Πόλη.
  Θα υπάρχουνε θύρες με ονόματα πόλεων της Μ.Ασίας,Ελληνοχριστιανικό μουσείο εντός γηπέδου
  ,Εκκλησάκι στα πέριξ,δικέφαλος αετός στο περίβλημα και μέσα
  'ενα βυζαντινο παλάτι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή