Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές των ανατολικών ακτών της Λέσβου, βρίσκεται το χωριό Πύργοι Θερμής, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βορειότερα από την πόλη της Μυτιλήνης. Μπροστά στην πανέμορφη αγκαλιά της νησιωτικής αυτής γης, ένας πανέμορφος κόσμος, γεμάτος με σπάνιες χάρες και εικόνες ιδανικές, ξεπροβάλλει μαζί με το φως του ήλιου, ζωγραφίζοντας με τα πιο φανταχτερά χρώματα τον ουρανό και τα σύννεφα, καθώς καθρεφτίζονται στα καταγάλανα νερά της θάλασσας του Αιγαίου. Αγκαλιάζουν στην απεραντοσύνη τους τούτη τη γη, σαν μια αρμονική συμφωνία που αποκαλύπτει τον παραδεισένιο και αγιασμένο τόπο της Θερμής, γαλήνιο, ήρεμο.
σ.α.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η καθαριότητα ως στοιχείο καί δείγμα προόδου καί πολιτισμού

Η καθαριότητα σε κάθε τόπο, είναι βασική προϋπόθεση καί σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξή του, γιατί φανερώνει το πολιτιστικό επίπεδο των ανθρώπων που τον κατοικούν και είναι ένα στοιχείο που δείχνει κοινωνική συνείδηση, ανθρωπιά, αγάπη καί σεβασμό στον συνάνθρωπο και στο περιβάλλον. Δείχνει ήθος, ζωή, αγωγή, πρόοδο, δίνει αξία στον τόπο καί γενικά είναι δείγμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Διότι απλούστατα, οτιδήποτε μας περιβάλλει είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει.
Μέσα στις ΑΞΙΕΣ που θα πρέπει να επαναφέρουμε στην καθημερινή ζωή μας, είναι η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ως στοιχείο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, που τόσο έχουμε παραμελήσει.
σ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου