Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές των ανατολικών ακτών της Λέσβου, βρίσκεται το χωριό Πύργοι Θερμής, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βορειότερα από την πόλη της Μυτιλήνης. Μπροστά στην πανέμορφη αγκαλιά της νησιωτικής αυτής γης, ένας πανέμορφος κόσμος, γεμάτος με σπάνιες χάρες και εικόνες ιδανικές, ξεπροβάλλει μαζί με το φως του ήλιου, ζωγραφίζοντας με τα πιο φανταχτερά χρώματα τον ουρανό και τα σύννεφα, καθώς καθρεφτίζονται στα καταγάλανα νερά της θάλασσας του Αιγαίου. Αγκαλιάζουν στην απεραντοσύνη τους τούτη τη γη, σαν μια αρμονική συμφωνία που αποκαλύπτει τον παραδεισένιο και αγιασμένο τόπο της Θερμής, γαλήνιο, ήρεμο.
σ.α.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Τριανταφλέλ'

Ο Τριαντάφυλλος Κουγιανός με το βιολί του γύριζε τα χωριά και την πόλη της Μυτιλήνης, παίζοντας γνωστούς σκοπούς και διασκέδαζε τους ανθρώπους, για να οικονομεί τα προς το ζείν. Κάθε χρόνο την ημέρα του Αγίου Νικολάου, στις 6 Δεκεμβρίου, ερχόταν στους Πύργους Θερμής και πήγαινε στα σπίτια των ψαράδων, όπου μαζεύονταν οι θαλασσινοί μετά την Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του χωριού και κερνιόντουσαν. Ύστερα, είχαν καθιερώσει να πηγαίνουν το μεσημέρι στον καφενέ, όπου γλεντούσαν πίνοντας το ουζάκι τους. Εκεί βρισκόταν και το Τριανταφλέλ' που έπαιζε το βιολί του και διασκέδαζε τον κόσμο.
Στο βίντεο εμφανίζεται το Τριανταφλέλ' να παίζει βιολί και να τραγουδά στην ταινία "Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά", επεισόδια της οποίας γυρίστηκαν και στους Πύργους Θερμής και συγκεκριμένα στον πύργο του "Καραπιπέρη" το έτος 1979.


opelgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου