Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές των ανατολικών ακτών της Λέσβου, βρίσκεται το χωριό Πύργοι Θερμής, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βορειότερα από την πόλη της Μυτιλήνης. Μπροστά στην πανέμορφη αγκαλιά της νησιωτικής αυτής γης, ένας πανέμορφος κόσμος, γεμάτος με σπάνιες χάρες και εικόνες ιδανικές, ξεπροβάλλει μαζί με το φως του ήλιου, ζωγραφίζοντας με τα πιο φανταχτερά χρώματα τον ουρανό και τα σύννεφα, καθώς καθρεφτίζονται στα καταγάλανα νερά της θάλασσας του Αιγαίου. Αγκαλιάζουν στην απεραντοσύνη τους τούτη τη γη, σαν μια αρμονική συμφωνία που αποκαλύπτει τον παραδεισένιο και αγιασμένο τόπο της Θερμής, γαλήνιο, ήρεμο.
σ.α.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΌ ΜΑΣ ΣΠΊΤΙ...

Κάτι τέτοιες βροχερές μέρες φίλοι μου, το μυαλό μου ταξιδεύει πίσω στο χρόνο... Στο πατρικό μου σπίτι... Τότε που παιδάκια βλέπαμε για ώρες την βροχή να πέφτει... Και αναπόλησα!!!
Το σπίτι των γονιών μας, είναι το μόνο σπίτι που μπορείς να πας οποτεδήποτε, απρόσκλητος!
Το μόνο σπίτι που μπορείς να βάλεις κλειδί στην πόρτα και να μπεις μέσα! Το σπίτι που έχει αγαπημένα μάτια που κοιτάζουν την πόρτα μέχρι να σε δουν!
Το σπίτι που σου θυμίζει τις μέρες σου χωρίς ανησυχίες και την ευτυχία σου κατά τη διάρκεια της παιδικής σου ηλικίας.
Το σπίτι στο οποίο η παρουσία σου και το βλέμμα στα πρόσωπα της μητέρας και του πατέρα σου είναι ευλογία για σένα και η συνομιλία σου μαζί τους είναι "ανταμοιβή"!
Το σπίτι που αν δεν είσαι, οι καρδιές των γωνιών σου "συρρικνώνονται"!
Το σπίτι στο οποίο φωτίστηκαν δύο κεριά για να φωτίσουν τον κόσμο και να γεμίσουν τη ζωή σας ευτυχία και χαρά...
Το σπίτι που το τραπέζι του φαγητού είναι πάντα στρωμένο για σένα και δεν έχει υποκρισία!
Το σπίτι που αν είναι ώρα για φαγητό και δεν τρώτε, η καρδιά των γωνιών σας θα "ραγίσει" και θα στεναχωρηθεί!
Το σπίτι που σου χαρίζει όλο το γέλιο και την ευτυχία!!!
Ω, φίλοι μου!
Μάθετε την αξία αυτών των σπιτιών πριν να είναι πολύ αργά... Τυχεροί είναι αυτοί που έχουν ακόμα το σπίτι των γονιών τους για να πάνε!
Καλημέρα με αγάπη και όνειρα!!!♥️♥️
(Ανώνυμος εκπαιδευτικός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου